registrovat se  


Novinka - Jaro na Středočeské pobočce v Praze se ponese ve znamení problematiky stavebního práva

Jaro na Středočeské pobočce v Praze se ponese ve znamení problematiky stavebního práva
6.3.2017

V měsíci březnu a dubnu pro Vás máme připraveny 3 semináře zaměření na stavební právo.

 

1. Stavební právo - aktuální změny a praxe, AK/PV-23/2017, AK/VE-20/2017 s Mgr. Robinem Mlynářem, konaný dne 28. 3. 2017

  • Hlavním cílem vzdělávacího programu je poskytnout účastníkům souhrn aktuálních a praktických informací potřebných pro řádný výkon správních činností na úseku stavební správy.
  • Více informací a obsah semináře naleznete ZDE.

 

2. Stavební úpravy památek v praxi, AK/VE-34/2017, AK/PV-50/2017 s paní Hanou Hlubučkovou, seminář se koná 4. 4. 2017

  • Cílem vzdělávacího programu je vyložit úředníkům územních samosprávných celků vykonávajících státní správu na úseku památkové péče a úředníkům obcí s pověřeným územním úřadem, které jsou majiteli kulturních památek praktické zkušenosti při obnově a stavebních úpravách památek. A to jak ve prospěch zdravotně znevýhodněných na příkladech dobré praxe, přiblížit úskalí některých stavebních úprav při aplikaci vyhlášky Ministerstva pro místní rozvoj ČR č. 398/2009 Sb. o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb, tak přiblížit možnosti více zdrojového financování obnovy památek, grantové kalendáře, spolupráce státní správy, majitelů památek a neziskových organizací při financování obnovy památek.  Cílem je přispět ke zkvalitnění praktického výkonu  veřejné správy na úseku památkové péče.
  • Jedná se seminář, který navazuje na vzdělávací program Aplikace zákona o státní památkové péči a zákonů souvisejících v praxi,AK/VE-337/2016,AK/PV-638/2016.
  • Více informací a obsah semináře naleznete ZDE.

 

3. Postupy stavebních úřadů ve světle judikatury Nejvyššího správního soudu,  AK/VE-50/2017 AK/PV-79/2017 a Mgr. Františkem Málkem, kurz proběhne 27. 4. 2017

  • Hlavním cílem vzdělávacího programu je prezentovat účastníkům současný stav judikatury Nejvyššího správního soudu, která se váže k postupům stavebních úřadů, a dále je zasvětit do současných trendů a vývojových směrů, kterými se judikatura od roku 2006 ubírá. Důraz bude kladen především na judikaturu nejnovější a pak nejvíce významnou.
  • Mgr. František Málek je absolventem Právnické fakulty Masarykovy univerzity, studoval pětileté magisterské studium, obor Právo a právní věda. Již v průběhu studia absolvoval mj. praxi v advokátní kanceláři zaměřené na obchodní právo ve stavebnictví. Cenné zkušenosti získal také díky participaci na několika celostátních projektech zaměřených na právní poradenství obcím a celkové zefektivnění veřejné správy. V KVB advokátní kanceláři působí od jejího vzniku. Specializuje se na odvětví veřejného práva, zejména práva správního, z něhož lze vyzvednout problematiku stavebního práva včetně procesu územního plánování, právo energetické, právo životního prostředí a řešení odpovědnosti za správní delikty. V oblasti ústavního práva a lidských práv se podílel na úspěšných případech rozhodovaných Ústavním soudem ČR.
  • Více informací a obsah semináře naleznete ZDE

VCVS ČR, o.p.s. je jako vzdělávací instituce akreditována u Ministerstva vnitra ČR pod číslem AK/I-2/2012 je držitelem celé řady akreditovaných vzdělávacích programů u Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. Aktuální seznam akreditovaných vzdělávacích programů naleznete v záložce O nás - akreditované programy

 

Číslo účtu společnosti Vzdělávací centrum pro veřejnou správu ČR, o.p.s. je 107-9276630207/0100 (Komerční banka a.s.).