Kurzy a školení - nabídka kurzů a školení - detail kurzu

Etiketa pro úředníky a vedoucí pracovníky

Inovovaný obsah, nová akreditace

Variabilní symbol: 0817019
Datum konání: 19.6.2017
Čas: 09:30 do 14:30
Prezence začíná 30 minut před začátkem kurzu.
Místo konání: E CENTRUM
Guldenerova 17, 326 00 Plzeň - Podrobné informace
Lektor: PhDr. Michaela Černá
  • Absolvovala žurnalistiku, mediální studia a genderová studia na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity a mediálních studia na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy. 
  • Pracuje na ministerstvu práce a sociálních věcí a zároveň je ředitelkou nevládní neziskové organizace Místní média. Ta se zaměřuje na problematiku lokálních médií, hlavně obecních zpravodajů.
  • Přednáší o žurnalistice, o přípravě obecních zpravodajů a také o etiketě.
Akreditace u MV ČR: AK/PV-290/2017 AK/VE-158/2017
Kritérium pro udělení osvědčení účastníkovi je absolvování kurzu v celém rozsahu.
Cena kurzu: 1900,- Kč
Uvedená cena je bez DPH, bude navýšena o příslušnou DPH v souladu se zákonem.
Je-li účastníkem úředník dle § 2 odst. 4 zákona č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, vztahuje se na něj osvobození DPH podle §57 odst. 1 písm. d) zákona č. 235/2004 Sb., o DPH ve znění pozdějších předpisů, a konečná cena kurzu zůstává stejná – DPH ve výši 0%.
Ostatním účastníkům je cena kurzu navýšena o DPH ve výši 21%.
V ceně prezenčního kurzu je zahrnuto občerstvení a školicí materiál.
Organizuje pobočka: Plzeň - Podrobnosti o pobočce VCVS ČR
Anotace:
Cíle kurzu:

Cílem tohoto vzdělávacího programu je poskytnout cílové skupině aktuální informace k oblasti etikety.

Program:

1. Úvod a vzájemné seznámení účastníků
2. Co je etiketa a bonton
3. Základní pravidla etikety

a. Přednosti

b. Zdravení

c. Seznamování

d. Titulování

e. Cestování

f. Smaltalk

g. Kouření

4. Pracovní vztahy v úřadu

a. Kolegové a klienti

b. Etický kodex úředníka

c. Dary

5. Ofickální komunikace

a. Telefon, SMS, e-mail, dopis

b. Pozvánky

6. Outfit
7. Společenské události

a. Stolování

b. Společenské akce a ceremonie

8. Mezinárodní bonton
9. Řešení přešlapů a konfliktů
10. Doporučená literatura
11. Shrnutí, diskuse, dotazy a výměna zkušeností