Kurzy a školení - nabídka kurzů a školení - detail kurzu

Legislativní pohled na poskytování sociálních služeb

Pečovatelská služba ve světle zákona o sociálních službách

Variabilní symbol: 0813019
Datum konání: 9.5.2013
Čas: 9:00 do 13:30
Prezence začíná 30 minut před začátkem kurzu.
Místo konání: E CENTRUM - místnost E130
Guldenerova 17, 326 00 Plzeň - Podrobné informace
Lektor: Mgr. Ilona Kolářová
Akreditace u MPSV ČR: 2012/1135-PC/SP/VP
Kritérium pro udělení osvědčení účastníkovi je absolvování kurzu v celém rozsahu.
Cena kurzu: 1800,- Kč
Akreditované kurzy u naší společnosti jsou osvobozeny od DPH podle §57 odst. 1 písm. d) zákona č. 235/2004 Sb., o DPH ve znění pozdějších předpisů.
V ceně prezenčního kurzu je zahrnuto občerstvení a školicí materiál.
Organizuje pobočka: Plzeň - Podrobnosti o pobočce VCVS ČR
Přínos kurzu: Zájemcům o problematiku terénních sociálních služeb poskytne kurz aktuální náhled na pečovatelskou službu.

Cíle kurzu: Prohloubení znalostí platné legislativy. Doplnění a upevnění profesních znalostí a dovedností sociálních pracovníků potřebných k úspěšnému zvládání sociální práce.
Aplikace příslušných právních předpisů do praxe. Získání a výměna praktických zkušeností v oblasti sociální práce, poskytování účinného odborného sociálního poradenství, zlepšování kvality výkonu práce.
Program: Seminář je určen pro vedoucí pracovníky, sociální pracovníky a pracovníky v sociálních službách (pečovatelské službě) a další zájemce o problematiku terénních sociálních služeb.

Program:
  • Pečovatelská služba a její místo v systému sociálních služeb
  • Přehled základních právních předpisů z oblasti sociálního zabezpečení upravujících problematiku pečovatelské služby – základní orientace
  • Pečovatelská služba a zákon o sociálních službách – praktická aplikace vybraných ustanovení zákona (registrace poskytovatelů pečovatelské služby, základní povinnosti, požadavky na pracovníky, základní činnosti, smluvní vztahy mezi uživateli a poskytovateli služby, úhrady, kontrola kvality péče).
  • Příspěvek na péči a jeho využití při úhradě za pečovatelskou službu (podmínky pro přiznání příspěvku, řízení o žádosti o příspěvek, výše a formy výplaty, s-Karta a její využití – aktuální stav)
  • Novinky v právní úpravě sociálních služeb – aktuální stav přípravy novely zákona o sociálních službách
  • Diskuse