Kurzy a školení - nabídka kurzů a školení - detail kurzu
Vedení správního spisuON LINE SEMINÁŘ |
|
Variabilní symbol: | 1020112 |
Datum konání: | 27.5.2021 |
Čas: |
9:00 do 14:00 Prezence začíná 30 minut před začátkem kurzu. |
Místo konání: |
Sova studio Křenová 409/52, 602 00 Brno - Podrobné informace |
Lektor: |
JUDr. Luboš Průša
|
Akreditace u MV ČR reakreditace: |
AK/PV-377/2020 AK/VE-252/2020 Kritérium pro udělení osvědčení účastníkovi je absolvování kurzu v celém rozsahu. |
Cena kurzu: |
1950,- Kč
Uvedená cena je bez DPH, bude navýšena o příslušnou DPH v souladu se zákonem.
Je-li účastníkem úředník dle § 2 odst. 4 zákona č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, vztahuje se na něj osvobození DPH podle §57 odst. 1 písm. d) zákona č. 235/2004 Sb., o DPH ve znění pozdějších předpisů, a konečná cena kurzu zůstává stejná – DPH ve výši 0%. Ostatním účastníkům je cena kurzu navýšena o DPH ve výši 21%. V ceně prezenčního kurzu je zahrnuto občerstvení a školicí materiál. |
Organizuje pobočka: | Brno - Podrobnosti o pobočce VCVS ČR |
Cíle kurzu: | Cílem tohoto vzdělávacího programu je upevnit a rozšířit znalosti úředníků ÚSC, kteří jsou oprávněni k vedení správního řízení s jejich povinnostmi při vedení správního spisu dle správního řádu a zvláštních složkových předpisů a seznámit je s návaznostmi vedení správního spisu na spisovou a skartační službu a výběr archiválií v rámci úřadu ÚSC a s jejich povinnostmi dle zákona o archivnictví a prováděcí vyhlášky. Cílem je i seznámení těchto úředníků s pravidly oběhu dokumentů v rámci úřadu jako původce dokumentů jak v listinné podobě, tak i pro případ, že spisová služba úřadu jako původce je vedena v elektronické podobě. |
Program: | 1. Základní úprava spisové služby, skartační řízení, důležité pojmy
• Právní úprava 2. Tvorba spisu, náležitosti spisu, nakládání s dokumenty
• Příjem dokumentů 3. Vedení správního spisu
• Součásti správního spisu, sběrný arch 4. Shrnutí učiva, dotazy a praktické příklady
|