registrovat se  


Novinka - DOTACE_vzdělávání úředníků

DOTACE_vzdělávání úředníků
31.12.2024

Vážená paní tajemnice, vážený pane tajemníku,

 

Vzdělávací centrum dospělo do kristových let a od konce srpna zahájíme 33. sezonu vzdělávacích akcí. Poslední rok 2023 byl pro VCVSČR v podstatě úspěšný a ve spolupráci s Vámi jsme jej ukončili v kladném hospodářském výsledku, velké díky za to.

Na tuto spolupráci chci navázat i od nové sezóny. Klíčem k naší spolupráci může být Evropská unie. Teď si můžete říct, jak na to přišel, proč EU?

 

V druhé polovině července 2024 jsme již ve čtvrtém roce dalšího rozpočtového období (2021 – 2027). Dosud se na školení čerpali prostředky z minulého období, které nemilosrdně zasáhl a protáhl COVID_19. V letošním roce byly uvolněny první finanční prostředky pro vzdělávací aktivity z období do roku 2027.

 

Jedná se o osu Národního plánu pro obnovu „Digi pro firmu“.

Teď si možná říkáte, co to píše, o čem to mluví, jaká firma???

 

Skutečně se projekt jmenuje „Digi pro firmu“, protože jeho administrátorem je úřad práce a příjemcem finančních prostředků z EU je Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR. Pro mě samotného bylo velkým překvapením, že příjemcem dotace opravdu mohou být samosprávy či sdružení obcí samospráv dle bodu 1.2. podmínek pro zájemce o vstup viz. níže.

 

V projektu jsou dva směry jeden „Průmysl 4.0“, kde se mají školit tvrdé dovednosti např. FMEA, štíhlá výroba apod.. Druhý okruh je pro samosprávy vhodnější, kde se může školit kyber bezpečnost, obsluha PC apod. Ona obsluha kancelářského balíku programů není úplná samozřejmost. Určité operace se dají osvojit případně zjednodušit.

 

Připravili jsme okruh 5ti kurzů pro obnovení a zdokonalení digitálních dovedností:

  1. Digitální nebezpečnost, bezpečnost IT sítí, chování na síti + náhled MS PowerPoint,
  2. MS Excel I,
  3. MS Excel II,
  4. MS Word I,
  5. MS Word II,

Vnímám tuto strukturu jako příležitost pro zlepšení digitálních dovedností a schopností každého zaměstnance a také jako možnost posunout bezpečnostní vnímání IT reality.

Projekt běží od jara 2024 do září 2025.

 

https://www.uradprace.cz/web/cz/npo-digi-pro-firmu

 

Pokud jsem Vás informacemi nezahltil, ale dávají Vám smysl, napište nebo zavolejte a budu se vám věnovat, abychom nalezli vhodná témata. Řešit můžeme také jiný obsah, který bude pro Váš úřad užitečnější a vhodnější.

 

Děkuji za dosavadní spolupráci a těším se na její pokračování.

 

Přeji pohodové dny

 

 

                                                                                                                      Ing. Martin Dezort

                                                                                                                   Ředitel VCVSČR, o.p.s.

                                                                                                                          604 385 799

Soubor ke stažení: stáhnout

VCVS ČR, o.p.s. je jako vzdělávací instituce akreditována u Ministerstva vnitra ČR pod číslem AK/I-2/2012 je držitelem celé řady akreditovaných vzdělávacích programů u Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. Aktuální seznam akreditovaných vzdělávacích programů naleznete v záložce O nás - akreditované programy

 

Číslo účtu společnosti Vzdělávací centrum pro veřejnou správu ČR, o.p.s. je 107-9276630207/0100 (Komerční banka a.s.).