registrovat se  


Kurzy a školení - nabídka kurzů a školení - detail kurzu

Stavební právo - aktuální změny a praxe

Stavební zákon v aktuálním znění v souvislosti s přijetím zákona, kterým se mění zákon o posuzování vlivu na ŽP, stavební zákon a další zvláštní právní předpisy a s přijetím z. č. 252/2014 Sb., kterým byl novelizován zákon o pomoci v hmotné nouzi

Variabilní symbol: 0815026
Datum konání: 14.5.2015
Čas: 9:00 do 14:00
Prezence začíná 30 minut před začátkem kurzu.
Místo konání: E CENTRUM - místnost E130
Guldenerova 17, 326 00 Plzeň - Podrobné informace
Lektor: Mgr. Marcela Válková
Akreditace u MV ČR reakreditace: AK/PV-639/2012
Kritérium pro udělení osvědčení účastníkovi je absolvování kurzu v celém rozsahu.
Cena kurzu: 1900,- Kč
Uvedená cena je bez DPH, bude navýšena o příslušnou DPH v souladu se zákonem.
Je-li účastníkem úředník dle § 2 odst. 4 zákona č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, vztahuje se na něj osvobození DPH podle §57 odst. 1 písm. d) zákona č. 235/2004 Sb., o DPH ve znění pozdějších předpisů, a konečná cena kurzu zůstává stejná – DPH ve výši 0%.
Ostatním účastníkům je cena kurzu navýšena o DPH ve výši 21%.
V ceně prezenčního kurzu je zahrnuto občerstvení a školicí materiál.
Organizuje pobočka: Plzeň - Podrobnosti o pobočce VCVS ČR
Přínos kurzu:

Kurz je určen úředníkům obcí, měst a krajů na úseku problematiky stavebního zákona, dotčeným orgánům, investorům, projektantům a inženýrských organizacím. Kurz bude zaměřen  na ucelený výklad stavebního zákona v části územního povolování a stavebního řádu v souvislosti s přijetím novely z. č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a novely z.č. 252/2014, kterým byl novelizován zákon  o pomoci v hmotné nouzi a dalších novel souvisejících zvláštních právních předpisů.

 

Cíle kurzu:

Hlavním cílem vzdělávacího programu je poskytnout účastníkům souhrn aktuálních a praktických  informací potřebných pro řádný výkon správních činností na úseku stavební správy.

Program:

Územní rozhodování, Stavební řád - základní pojmy, Povolování staveb, změn staveb, terénních úprav a zařízení, Užívání staveb

  • Územní rozhodování (základní pojmy, druhy a účely územních rozhodnutí, příslušnost k jejich vydání, okruh účastníků, průběh a principy územního řízení, obsah a náležitosti územního rozhodnutí, posuzování ÚPD v průběhu územního řízení a soulad navrhované stavby s úpd, změna územního rozhodnutí, zjednodušené územní řízení, územní souhlas, územní opatření)
  • Stavební řád - základní pojmy (definice základních pojmů, stavba, změna dokončené stavby, stavebník, údržba stavby, terénní úprava, zařízení a další)
  • Povolování staveb, změn staveb, terénních úprav a zařízení (výjimky v povolování, ohlašování, stavební řízení, účastníci řízení, námitky účastníků, stavební povolení, zkrácené stavební řízení, změna stavby před dokončením a jiné)
  • Užívání staveb (oznámení stavebnímu úřadu, zákaz užívání, kolaudační souhlas, zkušební provoz, předčasné užívání, změna v užívání staveb)

Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení, Dohled a zvláštní pravomoci stavebního úřadu, Správní delikty a přestupky dle stavebního zákona. Sankce,

  • Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení (terénní úpravy a zařízení, povolení odstranění stavby a nařízení odstranění stavby, průběh a zásady řízení, rozhodnutí a jeho náležitosti, náklady na odstranění stavby)
  • Dohled a zvláštní pravomoci stavebního úřadu (kontrolní prohlídky stavby, neodkladné odstranění stavby, nutné zabezpečovací práce, nezbytné úpravy, údržba stavby, vyklizení stavby)
  • Správní delikty a přestupky dle stavebního zákona. Sankce.
  • Předpisy související a jejich aktuální změny (obecné technické požadavky na výstavbu, správní řád, katastrální zákon a další)
  • Příklady z praxe a judikáty
  • Závěrečné shrnutí učiva
  • Diskuse, odpovědi na otázky a výměna zkušeností

VCVS ČR, o.p.s. je jako vzdělávací instituce akreditována u Ministerstva vnitra ČR pod číslem AK/I-2/2012 je držitelem celé řady akreditovaných vzdělávacích programů u Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. Aktuální seznam akreditovaných vzdělávacích programů naleznete v záložce O nás - akreditované programy

 

Číslo účtu společnosti Vzdělávací centrum pro veřejnou správu ČR, o.p.s. je 107-9276630207/0100 (Komerční banka a.s.).